nieuws

Slagerij krijgt defibrillator

Slagersnieuws

MIDDENBEEMSTER – Beemster is sinds donderdag officieel ‘hart safe’. Met de onthulling van een AED (defibrillator) van slagerij De Rode Os trad de Stichting Beemster Hart Safe voor het eerst naar buiten. Wethouder Mia Ruijs woonde de plechtigheid bij.

Slagerij krijgt defibrillator

MIDDENBEEMSTER –   Beemster is sinds donderdag officieel ‘hart safe’. Met de onthulling van een AED (defibrillator) van slagerij De Rode Os trad de Stichting Beemster Hart Safe voor het eerst naar buiten. Wethouder Mia Ruijs woonde de plechtigheid bij.

Een aantal Beemsterlingen nam vorig jaar het initiatief om diverse locaties in de gemeente te voorzien van een Automatische Externe Defibrillator (AED), een apparaat waarmee men door het toedienen van een elektrische schok het hart van een bewusteloze patiënt soms weer op gang kan helpen. Een van de locaties is slagerij De Rode Os. Er werd een werkgroep in het leven geroepen om een stichting op te richten die zich bezig zou gaan houden met het zoeken van geschikte locaties en het werven en opleiden van vrijwilligers. In aanloop kreeg de stichting van de gemeente Beemster een bedrag van 20.000 euro. 

Inmiddels heeft de Stichting Beemster Hart Safe al meer dan 150 vrijwilligers opgeleid. Deze vrijwilligers, die in de gemeente te herkennen zijn door het gele raamvignet ‘Gediplomeerd AED Bediener’, kunnen reanimeren en ook de AED bedienen.

 

Reageer op dit artikel