nieuws

Slagerij in Alphen aan den Rijn uitgebrand

Slagersnieuws

ALPHEN A/D RIJN – De brandweer in Alphen aan den Rijn heeft het vuur dat sinds maandagochtend vijf uur woedde in slagerij Vleespijl aan de Emmalaan, onder controle. De slagerij is uitgebrand.

Slagerij in Alphen aan den Rijn uitgebrand

ALPHEN A/D RIJN  – De brandweer in Alphen aan den Rijn heeft het vuur dat sinds maandagochtend vijf uur woedde in slagerij Vleespijl aan de Emmalaan, onder controle. De slagerij is uitgebrand.

Het vuur verspreidde zich razendsnel, mede door het feit dat er gasflessen in het pand aanwezig waren. De slagerij verhuurde die voor barbecues. Er zijn geen gewonden gevallen. Dat laat een commandant van de brandweer weten. Er was onduidelijkheid of er nog mensen in een woning boven de slagerij waren. ‘Maar daar hebben we niemand aangetroffen’, aldus de commandant. Ook was er enige tijd sprake van explosiegevaar omdat in het pand gasflessen aanwezig waren. De brandweer kon de flessen in veiligheid stellen.

Uit voorzorg moesten bewoners van twee of drie woningen in de buurt hun huis tijdelijk verlaten. De brandweer verwacht dat zij in de loop van de ochtend terug naar huis kunnen.  De Zuid-Hollandse gemeente werd vrijdag ook al opgeschrikt door een brand. Toen ging een matrassenfabriek aan de Handelsweg in vlammen op.

 

Reageer op dit artikel