nieuws

Slagerij Boland dicht na 25 jaar

Slagersnieuws

DIDAM – Ambachtelijke slagerij Boland uit Didam is sinds zondagavond officieel gesloten. Eigenaar Vincent Boland is met pensioen.

DIDAM – Ambachtelijke slagerij Boland uit Didam is sinds zondagavond officieel gesloten. Eigenaar Vincent Boland is met pensioen.

Bedrijfsleider Geert Stienissen (49) is al 25 jaar het gezicht van de winkel. ‘Mensen denken vaak dat ik de eigenaar ben. Dan vragen ze of ik niet een beetje jong ben om met pensioen te gaan,’ vertelt hij lachend. Dit weekend is het hele pand leeggehaald. Zondagavond hebben eigenaar, bedrijfsleider en personeel afscheid genomen met een etentje.

Nettorama
Het pand van de slagerij is onderdeel van supermarkt Nettorama, die daarmee eigenaar is. Nettorama heeft in VION een andere slagerij gevonden voor de ruimte waar Boland zat. De nieuwe slagerij wordt een zaak met voorverpakte producten. Daardoor gaat het personeel ander werk doen dan ze gewend waren.

Ontslag
Elf van de 36 personeelsleden van Boland worden overgenomen door VION, drie gaan naar supermarkt Nettorama en de rest heeft, vrijwillig of na ontslag, nieuw werk gezocht en ook gevonden. ‘Onze klanten waren erg verbaasd dat de slagerij dicht zou gaan, maar we hebben veel leuke reacties gehad. Sommigen kwamen zelfs een presentje brengen.’ Stienissen blijft werken als bedrijfsleider van de Barbecue Party Service. Verder hoopt hij te gaan freelancen in de wintermaanden, als de barbecue-service stil ligt. Door de sluiting van Boland bedraagt het aantal slagerijen in Didam nog drie.

 

Reageer op dit artikel