nieuws

Slager Zwetsloot model voor prentenboek

Slagersnieuws

KAMERIK – Bij slager Zwetsloot in Kamerik vindt donderdag 10 september de presentatie van het prentenboek Dorus en Ko plaats. Auteur Helga Warmels baseerde het boek op een waargebeurd verhaal over deze slager en zijn varken.

Slager Zwetsloot model voor prentenboek

KAMERIK – Bij slager Zwetsloot in Kamerik vindt donderdag 10 september de presentatie van het prentenboek Dorus en Ko plaats. Auteur Helga Warmels baseerde het boek op een waargebeurd verhaal over deze slager en zijn varken.

Het eerste exemplaar wordt aan slager Gerard Zwetsloot overhandigd. Hij stond model voor het boek. Het varken is bij deze feestelijke gebeurtenis ook van de partij.

Helga Warmels kende de scharrelslager in Kamerik die vaak met zijn varken gaat wandelen in het dorp. Illustrator Marieke ten Berge bleef ook dichtbij de werkelijkheid: in de illustraties is het dorp direct herkenbaar. Samen maakten zij het boek voor de christelijke kinderboekenmaand (19 september t/m 31 oktober 2009) met als thema ‘Eten en snoepen’.

Reageer op dit artikel