nieuws

Slager Ytsma en De Kruijff maakt beste droge worst van Friesland

Slagersnieuws

DOKKUM – De Amelander slager Ytsma en De Kruijff werd zondagmiddag de winnaar van de verkiezing ‘Beste Fryske droege woarst’.

Slager Ytsma en De Kruijff maakt beste droge worst van Friesland

DOKKUM –  De Amelander slager Ytsma en De Kruijff werd zondagmiddag de winnaar van de verkiezing ‘Beste Fryske droege woarst’. 

Dennis Ytsma, Daniëlle de Kruijff en Ben de Kruijff hebben samen de Troefmarkt in Buren op Ameland. De Amelanders versloegen de gedoodverfde favoriet Markus Weidenaar, die de titel sinds 2001 in bezit had. Een jury, bestaande uit onder meer slager Lantinga en chef-kok Joop Braakhekke, keurde de beste vijf worsten onder toeziend oog van publiek en de vijf finalisten. De worst van Ytsma en De Kruijff bleek de beste. De verkiezing vond plaats bij Frouckje State in Ryptsjerk en vormde de start van de Week van de Fryske Smaak.

Negen jaar geleden werd voor de eerste keer de beste droge worst van Fryslân gekozen op een evenement van Fryslân Culinair. Markus Weidenaar werd toen verkozen tot beste worstmaker van Fryslân. Helaas voor hem werd de worst dit jaar niet met goud bekroond, maar desalniettemin is worstmaker Lieuwe Weidenaar zeer tevreden. ‘Van de 56 inzendingen zaten we bij de laatste vijf. We staan voor kwaliteit maar er kan er maar één de winnaar zijn. Volgende keer doen we dan ook zeker weer mee’.  Volgens juryvoorzitter en topkok Joop Braakhekke moet een Friese droge worst écht droog zijn en is de worst van Weidenaar net iets te vers.

 

Reageer op dit artikel