nieuws

Slager Wit & Wit krijgt Waddengoud keurmerk

Slagersnieuws

DEN HELDER – Keurslager Wit & Wit uit Den Helder heeft donderdag als eerste slager in Den Helder het streekkeurmerk Waddengoud gekregen.

Slager Wit & Wit krijgt Waddengoud keurmerk

DEN HELDER – Keurslager Wit & Wit uit Den Helder heeft donderdag als eerste slager in Den Helder het streekkeurmerk Waddengoud gekregen.

Gert-Jan Wit verkoopt Waddengoud-gecertificeerd Texels lamsvlees en Texels weiderundvlees. Het keurmerk geeft de garantie dat het vlees van Texel afkomstig is, op duurzame wijze is gehouden en dat de slager zich houdt aan productieregels om de kwaliteit ervan te waarborgen.

Waddengoud-gecertitifceerd Texels lamsvlees en weiderundvlees is afkomstig van boeren die de dieren houden volgens regels die door Waddengoud zijn opgesteld. De lammeren moeten op Texel geboren en getogen zijn en de moeder of vader moet een zuivere Texelaar zijn. Dit Texelse schapenras staat bekend om zijn topkwaliteit vlees. Daarnaast moeten de lammeren minimaal 100 dagen in de wei hebben gelopen voordat ze worden geslacht. De Texelse runderen hebben tenminste 210 dagen per jaar buiten gelopen.

Reageer op dit artikel