nieuws

Slager Wildeboer sleept Verburg en Radar voor rechter

Slagersnieuws

AMSTERDAM – De Hoogeveense slager Aaldert Wildeboer staat woensdag tegenover Tros Radar en minister Gerda Verburg bij de rechtbank in Amsterdam.

Slager Wildeboer sleept Verburg en Radar voor rechter

AMSTERDAM – De Hoogeveense slager Aaldert Wildeboer staat woensdag tegenover Tros Radar en minister Gerda Verburg bij de rechtbank in Amsterdam.

Wildeboer, ex-eigenaar van Friesland Vlees, sleept Verburg en Tros Radar voor de rechter om genoegdoening te krijgen voor de gebeurtenissen die vorig jaar leidden tot de sluiting van zijn slachterij in Leeuwarden.

Tros Radar zond vorig jaar april een reportage uit over zogenaamde ‘misstanden’ bij de slachterij. Op de beelden, geleverd door een klokkenluider van de AID, was onder meer wrak vee te zien. Radar suggereerde dat deze koeien bij Friesland Vlees werden geslacht voor consumptie.

Verburg
De bewuste beelden en foto’s zijn ook vertoond aan minister Gerda Verburg die prompt besloot poortcontroles in te stellen bij het slachthuis. In het programma Buitenhof maakte zij publiekelijk dat het om Friesland Vlees ging.

Wildeboer eist onder meer dat Tros Radar de oormerken van de op televisie getoonde runderen bekend maakt. ‘Aan die oormerken kan ik zien of het inderdaad om onze runderen gaat.’

Vals
Tros Radar weigert tot nu toe de nummers van de oormerken openbaar te maken. Wildeboer is er van overtuigd dat het om valse beelden gaat. ‘Als ik die oormerken zie, kan ik binnen een half uur vaststellen of het om onze koeien gaat en of ze ziek waren of niet.’ Wildeboer heeft altijd ontkend dat Friesland Vlees wrak vee slachtte.

‘Ditmaal gaan ze eraan’, zegt hij tegen Slagerswereld. ‘Die beelden zijn allemaal science fiction en hebben tot mijn ondergang geleid. Verburg is klakkeloos achter Radar aangelopen. Als zij de oormerken had opgevraagd had er veel ellende kunnen worden voorkomen.’

Lees ook:
Radar bracht Friesland Beef onterecht in opspraak (27 februari 2009)
Friesland Vlees stopt met slachten (28 juli 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Aaldert Wildeboer

Reageer op dit artikel