nieuws

Slager wil geen geld tussen vlees

Slagersnieuws

KNOKKE-HEIST – Geldautomaten zijn al goed ingeburgerd in grote winkelcentra, maar Ivan Vandycke pakt er mee uit in zijn slagerij.

Slager wil geen geld tussen vlees

KNOKKE-HEIST – Geldautomaten zijn al goed ingeburgerd in grote winkelcentra, maar Ivan Vandycke pakt er mee uit in zijn slagerij.

‘Wij hebben het vooral gedaan voor de hygiëne. Bij betalingen over de toonbank was het niet uitgesloten dat er soms kleine eurocenten tussen het vlees of de bereide schotels vielen. Het gebeurde soms dat je de centen niet onmiddellijk terugvond en die bleven dan een tijdje liggen. Daarom laten we onze klanten aan een automaat betalen’, zegt Vandycke in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. 

Waar vroeger de kassa stond, krijgen de klanten nu een ticket met barcode die voor een elektronisch oog wordt gehouden. Op de Shopmaster -zoals het toestel wordt genoemd- verschijnt het te betalen bedrag. De klant heeft de keuze munten in te voeren of te betalen met een bankbiljet. De machine registreert de betaling en geeft ook wisselgeld terug. De toestellen zijn vergelijkbaar met de machines in ondergrondse parkeerplaatsen. ‘Bij de start was het wat aanpassen voor de klanten, maar nu vinden ze het zelfs leuk’, besluit Vandycke.

 

 

 

Reageer op dit artikel