nieuws

Slager Wapenaar kruist degens met Marianne Thieme

Slagersnieuws

VLAARDINGEN – Een debat tussen slager Arno Wapenaar en Marianne Thieme is opmerkelijk verlopen.’Er kwamen veel gemeenschappelijke punten naar voren.

Slager Wapenaar kruist degens met Marianne Thieme

VLAARDINGEN – Een debat tussen slager Arno Wapenaar en Marianne Thieme is opmerkelijk verlopen.‘Er kwamen veel gemeenschappelijke punten naar voren.’

Het blad Nieuwe Revu nodigt voor de column ‘tegengas’ wekelijks een politieke partij uit voor een gesprek met een veronderstelde tegenpool. Vorige week is Arno Wapenaar van Culinaire Slagerij Wapenaar (winnaar Slagerij van het Jaar 2008 – red.) uit Vlaardingen een gesprek aangegaan met Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren. Een weergave hiervan verschijnt deze week in het tijdschrift.

Diervriendelijk

‘In het gesprek kwamen naast tegengestelde belangen ook verrassend veel gemeenschappelijke punten naar voren,’ laat Arno Wapenaar weten. ‘Beiden zijn we het erover eens dat de consument graag weer ‘echt’ voedsel wil eten.’ Vlees eten hoeft van de twee niet elke dag. ‘Maar als een consument vlees wil eten, laat het dan een lekker stukje vlees zijn dat op een natuurlijke en diervriendelijke manier is grootgebracht. Een klant moet weten wat hij/zij eet, dus ook waar het vandaan komt en hoe het grootgebracht is,’ stelt Wapenaar die net als Thieme tegen vlees –  afkomstig uit de bio-industrie – is.

Naar aanleiding van het debat is Arno Wapenaar in gesprek met biologisch landbouwer Jaap Korteweg (de man van Marianne Thieme – red. ) om enkele hoogwaardige vegetarische producten op basis van plantaardige lupine aan zijn assortiment toe te gaan voegen. Korteweg begin later dit jaar de vegetarische slagerij in Den Haag.

Lees ook:

Slager geeft gratis vlees weg (20 april 2010)
Man Marianne Thieme wordt slager (12 maart 2010)
Slagerij Wapenaar laat biefstuk in winkel bakken (15 juni 2009)
Slager geeft klanten uitleg over herkomst biefstuk (28 mei 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over gratis

Reageer op dit artikel