nieuws

Slager verwerkt speculaas in konijnenpaté

Slagersnieuws

IEPER – Inspelend op de hype rond speculaas en afgeleide producten, heeft slager Franky Decroos uit het Belgische Ieper speculaas verwerkt in een paté.

Slager verwerkt speculaas in konijnenpaté

IEPER – Inspelend op de hype rond speculaas en afgeleide producten, heeft slager Franky Decroos uit het Belgische Ieper speculaas verwerkt in een paté.

Op het eerste gezicht een erg vreemde combinatie. ‘Niet als je weet dat het om een konijnenpaté gaat. De traditionele Vlaamse keuken kent al heel lang konijn met pruimen. Konijn leent zich goed voor een combinatie met iets zoets’, verduidelijkt Franky Decroos in Het Nieuwsblad.

Hij heeft er overigens voor gezorgd dat de speculaas in het smakenpalet niet de bovenhand krijgt; die zit er op heel subtiele wijze in verwerkt. ‘Ik vond de Sint-Maartensperiode een ideaal moment om iets te doen met speculaas. De smaak van kaneel past goed bij konijn en zo ben ik op het idee gekomen om konijnenpaté met speculaas uit te proberen. We hebben het nu enkele dagen in ons assortiment en het valt goed in de smaak’, aldus Franky.

De tijd dat de slager enkel worst, koteletten, biefstukken en boerenpaté verkocht, is al lang achter de rug. Nu vind je in veel slagerijen allerlei bereide gerechten, salades en heel wat patés. ‘Mijn klanten appreciëren het als ik iets nieuws presenteer. Vandaar deze gedurfde combinatie’, besluit Franky.

 

Reageer op dit artikel