nieuws

Slager Vernooij kreeg toch feestverlichting

Slagersnieuws

WIJK BIJ DUURSTEDE – Een artikel in de plaatselijke Wijkse Courant, waarin Keurslager Paul Vernooij liet weten dat vanwege de toenemende vernielzucht was besloten om dit jaar geen kerstboom meer te plaatsen bij winkelcentrum De Horden, heeft een verrassende wending gekregen.

Slager Vernooij kreeg toch feestverlichting

WIJK BIJ DUURSTEDE – Een artikel in de plaatselijke Wijkse Courant, waarin Keurslager Paul Vernooij liet weten dat vanwege de toenemende vernielzucht was besloten om dit jaar geen kerstboom meer te plaatsen bij winkelcentrum De Horden, heeft een verrassende wending gekregen.

‘Een paar dagen na die bewuste publicatie kreeg ik een telefoontje van burgemeester Swillens,’ vertelt de Keurslager in Dé Weekkrant. ‘Hij verklaarde dat hij wat ging ondernemen en liet me weten dat hij de dag daarop zou langskomen met het hoofd buitendienst om te kijken of er een alternatief was. Toen we de boom iets verderop het plein bekeken, was de oplossing snel gevonden. Besloten werd om daar, net zoals dat op de Markt is gebeurd, lichtlinten met led-lampjes in aan te brengen.’  Ook de naastgelegen bakker en bloemist tonen zich aangenaam verrast door deze gang van zaken. Marjan, van Dorestad Bloemsierkunst: ‘Het was ieder jaar het zelfde liedje,’ verzucht ze. ‘We hadden dan een prachtige boom staan, maar één of twee dagen later was de boel al gesloopt. Dan waren de lampen kapot gemaakt of het snoer stuk getrokken. Ronduit frustrerend.’ 
 
 

Reageer op dit artikel