nieuws

Slager Van Tuijl baalt van lindebomen

Slagersnieuws

GEFFEN – Twee lindebomen in Geffen, gemeente Maasdonk, zorgen voor de nodige opschudding. Slager Van Tuijl aan de Dorpsstraat ziet ze liever vandaag nog dan morgen verdwijnen, maar de gemeente is tegen.

Slager Van Tuijl baalt van lindebomen

GEFFEN – Twee lindebomen in Geffen, gemeente Maasdonk, zorgen voor de nodige opschudding. Slager Van Tuijl aan de Dorpsstraat ziet ze liever vandaag nog dan morgen verdwijnen, maar de gemeente is tegen.

In het voorjaar valt er een plakkerige stof uit. Dat is niet zo prettig voor de slager, die pal achter de twee bomen zijn zaak heeft, zo meldt Omroep Brabant. Volgens de gemeente Maasdonk hebben de bomen evenwel een monumentale waarde. De bomen zijn mooi, maar met het oog op de verkeersveiligheid niet zo gunstig.

De Keurslager pleit er al jaren voor om de bomen te kappen. Maar de gemeente Maasdonk weigert. Een van de bomen is inmiddels ernstig ziek, het lijkt erop dat hij vergiftigd is. 
 
 

Reageer op dit artikel