nieuws

Slager van Dijk schildert hele pand oranje

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Slagerij van Dijk in Brummen heeft niet zomaar wat oranje versierselen opgehangen in z’n winkel. Nee, deze ondernemer heeft het hele bedrijf oranje geschilderd! Zo gaat de oranjegekte ook in Brummen aan niemand voorbij.

SLAGERSWERELD – Slagerij van Dijk in Brummen heeft niet zomaar wat oranje versierselen opgehangen in z’n winkel. Nee, deze ondernemer heeft het hele bedrijf oranje geschilderd! Zo gaat de oranjegekte ook in Brummen aan niemand voorbij.

Aan het oranje winkelpand in Brummen hangen grote voetballen en een twee spandoeken: bij ons is het altijd 4:3. Vier halen drie betalen.’ Deze week zijn de shaslicks (€ 1,25 per stuk) in de aanbieding een de Oranje WK filetlapjes (op gewicht). ‘Zo hebben we elke week twee actieproducten.’Sietse van Dijk, lid van het Worstmakersgilde: ‘Het begon als een grapje. De schilder en de doe-het-zelfzaak hier in het dorp zeiden allebei dat ik dit niet zou durven. En dat moet je natuurlijk niet tegen me zeggen! Zij hebben het materiaal gesponsord en we hebben zelf met een club mannen geschilderd. Het kostte me alleen een barbecue naar afloop. Het was gewoon bere gezellig. Nu zorgt het ook voor veel opschudding en gespreksstof in de winkel.’

Reacties
‘De klanten reageren heel enthousiast. Ik heb er nog niets negatiefs over gehoord. Heel Brummen heeft het er over. De lokale krant is al langs geweest en klanten van me hebben SBS 6 gebeld om te vragen of ik in aanmerking kom voor hun speciale oranjeprogramma.’De slagerondernemer vervolgt: ‘Ik wilde er wel een goede actie aan koppelen. Alleen een oranje pand is niet genoeg. Nu variëren we wekelijks met aanbiedingen.’Na het WK voetbal wordt het pand weer in de originele kleur geschilderd. ‘Ik hoop dus dat ons elftal wel verder komt dan de eerste ronde,’ lacht Sietse van Dijk.

Reageer op dit artikel