nieuws

Slager Van der Heide volgt Van Dorp op

Slagersnieuws

ROTTERDAM – Eind deze maand trekt Hans van Dorp voor het laatst de deur dicht van zijn slagerswinkel aan de Groenezoom 295. Vanaf 6 april is de zaak eigendom van het slagersechtpaar Hans en Priscilla van der Heide.

Slager Van der Heide volgt Van Dorp op

ROTTERDAM – Eind deze maand trekt Hans van Dorp voor het laatst de deur dicht van zijn slagerswinkel aan de Groenezoom 295. Vanaf 6 april is de zaak eigendom van het slagersechtpaar Hans en Priscilla van der Heide.

Daarmee komt een einde aan 75 jaar Keurslagerij Van Dorp in Vreewijk (Rotterdam-Zuid); een bedrijf waar drie generaties Van Dorp achter de toonbank hebben gestaan.Willem van Dorp werd weliswaar in 1934 de trotse eigenaar van Slagerij Van Dorp, maar had in hetzelfde pand al sedert 1922 een vestiging van Slagerij Van der Waarden (opgericht in 1865) beheerd. In 1954 gaf hij de zaak over aan zijn zoon Willem Jr., die in 1988 werd opgevolgd door zoon Hans. Een dikke twintig jaar later hebben Hans en zijn vrouw Annemiek de moeilijke beslissing genomen en de slagerij verkocht.

De laatste twee weken van maart staat alles in de slagerij in het teken van het afscheid van Hans en Annemiek. Er zullen door hun vaste klanten heel wat herinneringen worden opgehaald. Bijvoorbeeld aan Willem Sr., die in het oorlogsdagboek van een doodzieke werktuigkundig tekenaar wordt herdacht met de volgende woorden: ‘Hongerwinter 12 januari 1945: Van den slager van Dorp een kopje heerlijke vette soep gekregen.’

Het echtpaar Van Dorp heeft veel moeite gedaan om in het pand opnieuw een slager te laten vestigen. Met succes. Vanaf 6 april is de zaak eigendom van het slagersechtpaar Hans en Priscilla van der Heide. Daardoor blijft het aanbod in de winkelstraat Groenezoom gevarieerd.

 

Reageer op dit artikel