nieuws

Slager Van den Heuy hoeft niet te sluiten

Slagersnieuws

EWIJK – Slagerij Bert van den Heuy uit Ewijk mag vlees blijven verkopen aan de Van Heemstraweg 11. Het geschil tussen hem en de gemeente Beuningen is van de baan.

Slager Van den Heuy hoeft niet te sluiten

EWIJK – Slagerij Bert van den Heuy uit Ewijk mag vlees blijven verkopen aan de Van Heemstraweg 11. Het geschil tussen hem en de gemeente Beuningen is van de baan.

De gemeente stelde tot deze week dat hij zijn winkel in de voormalige uitsnijderij moest sluiten, omdat er sprake zou zijn van illegaliteit, en dreigde met een dwangsom van 2.500 euro per week. Halal-slager Bert van den Heuy en zijn advocaat mr. Brink vochten de zaak met succes aan.

Van den Heuy besloot begin dit jaar de winkel, direct achter het woonhuis, zo’n 10 meter naar achteren te verplaatsen in de voormalige uitsnijderij en expeditieruimte. ‘Dat is efficiënter, we hebben nu voor de klanten één ingang, terwijl ze voorheen op twee plaatsen het pand binnenkwamen,’ aldus Van den Heuy. De gemeente Beuningen beweerde vervolgens dat op dat gedeelte van het perceel Van Heemstraweg 11 het bestemmingsplan Buitengebied Ewijk van toepassing is. Hetgeen inhoudt dat de grond waarop de winkel zetelt is bestemd voor de uitoefening van een agrarisch bedrijf en de verkoop van een ruim assortiment rund-, kippen- en lamsvlees daar niet is toegestaan.

Maar volgens een opgeluchte Van den Heuy was al bij de vaststelling van het bestemmingsplan in 1967 sprake van verkoop aan particulieren in een winkel. De gemeente zag dat deze week ook in en gaf de slager gelijk. Alleen producten die niet direct aan de slagerij verwant zijn, zoals rijst, mag de slager niet meer aanbieden.

Lees ook: Slager Van den Heuy in Ewijk moet dicht

 

Reageer op dit artikel