nieuws

Slager van 94 beent nog steeds uit

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – De pensioengerechtigde leeftijd heeft hij al lang bereikt: slager Anton Englebert uit Den Haag. Deze 94-jarige slager is nog twee keer per week te vinden in de slagerij van zoon Nico Englebert (52).

SLAGERSWERELD – De pensioengerechtigde leeftijd heeft hij al lang bereikt: slager Anton Englebert uit Den Haag. Deze 94-jarige slager is nog twee keer per week te vinden in de slagerij van zoon Nico Englebert (52).

Nico Englebert: ‘Het werk is nog steeds zijn hobby. Zijn vakkennis is enorm. Hij inspireert me nog wekelijks.’
Volgens Nico Englebert – afkomstig uit een familie van bekende paardenslagers – mag het woord ambacht weer in het vaandel gehesen worden. Slow-food, streekproducten en Livar-vlees. Dat zijn drie producten waar wij heel erg mee scoren. Mensen willen weer een verhaal achter hun producten. Smaak wint van prijs.’

Smaak wint
De stijlslagerij van Nico Englebert heeft het product hoog staan. ‘Kwaliteit en een goed verhaal naar de klant toe, daar gaat het om. Wij zijn in 2006 begonnen met de verkoop van Livar-varkensvlees. Daar plussen we nu enorm mee. Klanten moesten in het begin wennen aan het prijsverschil, maar hier heeft de smaak het gewonnen van de portemonnee. De slagerij verkoopt uitsluitend Livar varkensvlees.

Reageer op dit artikel