nieuws

Slager-traiteur De Deyn sluit deuren

Slagersnieuws

DENDERLEEUW (BELGIE) – Omdat hij reuma heeft aan de handen, moet Frans De Deyn (59) zijn slagerij in de Hoogstraat sluiten. Meteen betekent dat het einde van de enige slagerij in Iddergem, en van een familiezaak die drie generaties overbrugde.

Slager-traiteur De Deyn sluit deuren

DENDERLEEUW (BELGIE) – Omdat hij reuma heeft aan de handen, moet Frans De Deyn (59) zijn slagerij in de Hoogstraat sluiten. Meteen betekent dat het einde van de enige slagerij in Iddergem, en van een familiezaak die drie generaties overbrugde. 
 

‘Ik had weinig vrije tijd, maar wel een boeiende job’, blikt Frans terug in De Standaard online. De Deyn stond altijd graag achter de toonbank van zijn winkel, waar hij door de klanten steevast als ‘Klofer’ werd begroet. Een roepnaam die, net als de slagerij, van vader op zoon werd doorgegeven. ‘Mijn grootouders werden al Klofer genoemd. Eigenlijk hebben we nooit geweten waar die bijnaam vandaan kwam en wat het betekende. In het oude Iddergem had iedereen nu eenmaal een bijnaam.’

Het was Frans’ grootvader die destijds de slagerij startte, aan een klein kerkbaantje tussen de boomgaarden waar later de Victor Witterzeelstraat werd aangelegd. ‘De overlevering wil dat de slagerij afbrandde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mijn grootvader bouwde de slagerij daarna in de Hoogstraat weer op. Daarna nam mijn vader de slagerij over, waarna ik als 20-jarige in de zaak stapte.’

Naar het hele interview in De Standaard

 

Reageer op dit artikel