nieuws

Slager ter Weele te gast bij Radio 1

Slagersnieuws

OENE – Restaurant De Rietstulp in Oene stond donderdagmorgen centraal in een thema-uitzending van Radio 1 over vlees. Een prominente rol daarin was weggelegd voor slager Herman ter Weele uit Oene.

Slager ter Weele te gast bij Radio 1

OENE – Restaurant De Rietstulp in Oene stond donderdagmorgen centraal in een thema-uitzending van Radio 1 over vlees. Een prominente rol daarin was weggelegd voor slager Herman ter Weele uit Oene.

De Rietstulp zette zijn gasten Veluws vlees en andere streekproducten voor. Tussen half negen en twaalf uur schoven diverse gasten aan met een mening over vlees. Onder hen bevonden zich behalve slager Herman ter Weele, culinair deskundige Johannes van Dam en ook critici van vleesconsumptie. Vragen als ‘waarom vinden veel mensen vlees lekker?’ en ‘hoe populair zijn vleesvervangers?’ passeerden in deze uitzending de revue.

Het programma De Ochtenden was geheel wijd aan vlees eten. Want of het nou in de vorm van gewone gehaktballen of kroketten is, of de veel luxere biefstuk of ossehaas, de gemiddelde Nederlander eet per jaar zo’n 88 kilo vlees. En daarmee is het een van de belangrijkste onderdelen van ons gezamenlijke menu. Een menu dat overigens wel verandert: want een toenemend aantal Nederlanders doet het geregeld een dagje zonder vlees. En of dat een goed idee is of niet, daarover werd in deze uitzending uitgebreid gesproken.

Beluister de uitzending (scrollen naar donderdag 10 juli 2008)

 

Reageer op dit artikel