nieuws

Slager Ter Weele klaar voor toekomst

Slagersnieuws

OENE – Het leek alsof heel Oene was uitgelopen om de heropening van Slagerij Ter Weele aan de Houtweg woensdag mee te maken.

Slager Ter Weele klaar voor toekomst

OENE – Het leek alsof heel Oene was uitgelopen om de heropening van Slagerij Ter Weele aan de Houtweg woensdag mee te maken.

De grote verbouwing is voltooid. Er is onder meer een wildcel van vier bij vier meter aangelegd, om het door de jagers afgeleverde wild – nog in de huid – op te kunnen slaan. ‘We werken hier met 28 man en liepen met de kop tegen het plafond,’ schetste Herman Ter Weele (foto) enige maanden geleden de oude situatie in Slagerswereld.nl. De totale vloeroppervlakte is verdubbeld tot 700 m2; de winkel is groter geworden, maar ook de slachtruimtes, opslagplaatsen en koelcellen. Vooral bedoeld om wild en het reguliere vleesassortiment beter te kunnen scheiden. 

Kijkend naar de buitenkant, de gevel, lijkt er niet veel veranderd. Maar na acht maanden van slopen en opbouwen is er – achter en aan de rechterkant – vierhonderd vierkante meter bijgekomen. De slagerij is nu klaar voor de toekomst, meldt De Stentor. Er is nu genoeg ruimte voor de slacht, een koude en warme keuken, koelcellen, een kruidenkamer, ruimtes voor het maken van buffetten, kantoor en een kantine. De slagerij wordt gerund door Herman en vader Gerrit ter Weele, die het 38 jaar geleden overnamen van de familie Hup. Wild is vooral de laatste jaren een specialiteit. De slager levert onder meer aan de Librije in Zwolle.

 

Reageer op dit artikel