nieuws

Slager Smit wint met Flierefluiter

Slagersnieuws

TERNAARD – Slager Klaas-Theo Smit uit Ternaard heeft in Zwolle de 1e prijs voor Beste idee 2008 in de wacht weten te slepen.

Slager Smit wint met Flierefluiter

TERNAARD – Slager Klaas-Theo Smit uit Ternaard heeft in Zwolle de 1e prijs voor ‘Beste idee 2008’ in de wacht weten te slepen.

Met zijn ‘Flierefluiter’ wist hij bij de slagersvakopleiding (SVO) in Noordoost Nederland, op alle onderdelen een 10 te scoren. De opdracht was om een traditioneel product op te waarderen en in te passen in het versbrede assortiment van deze tijd. Het thema was ‘Hoe versbreed kan verse worst zijn?’

Klaas-Theo Smit maakte een verse worst op een eigenzinnig stokje met kruiden, omhuld met ontbijtspek en overgoten met een marinade volgens eigen geheim recept, aldus de slager. Slagerij Smit werd al eerder Nationaal kampioen op de 33e vakwedstrijd in Arnhem met zijn ‘Winterkoninkje’.

 

Reageer op dit artikel