nieuws

Slager Schütz neemt afscheid zonder poespas

Slagersnieuws

ROOSENDAAL – Anton Schütz (60) sluit zijn slagerij. Zaterdag 4 april is de winkel voor het laatst open.

Slager Schütz neemt afscheid zonder poespas

ROOSENDAAL – Anton Schütz (60) sluit zijn slagerij. Zaterdag 4 april is de winkel voor het laatst open.

Dan komt er, na 102,5 jaar, een eind aan een bekend en gerenommeerd familiebedrijf.  ‘Dan is het kaarsje uit,’ zegt de scheidende slager in BN De Stem. De sluiting gebeurt zonder enige poespas. ‘Het zal sober zijn.’ Daarna laat hij het voorlopig zo. De slagerij zal blijven, maar zonder vlees en niet meer in bedrijf. Direct de zaak ombouwen, dat ligt te gevoelig. ‘Ik laat het even zo, het moet eerst betijen. Ik zal aan het idee moeten wennen.’ Daarna komt de kracht en de energie vanzelf terug, denkt hij.

‘De ergste emoties zijn wel voorbij. Die waren er op het moment dat m’n zus Lisette en ik hier, in de zaak, de knoop doorhakten, een half jaar geleden. Het is ook niet niks. Een familiebedrijf van dik honderd jaar. Waar je een eind aan maakt.’ Schütz: ‘De mooiste tijd? Dat was de drukste tijd. Tussen 1975 en 1995. Stonden de mensen buiten. Moesten ze nummertjes trekken. Gebeurde het dat er dertig wachtenden vóór waren. Stonden we met tien man te werken in de zaak, productie en verkoop. Noem het vergane glorie….’

 

Reageer op dit artikel