nieuws

Slager Runderkamp slaat vleugels uit

Slagersnieuws

VOLENDAM – Het bruist in Volendam bij de familie Runderkamp. Aan de Slobbeland runt de slagersfamilie sinds zes jaar een florerend cateringbedrijf. Waar het begon met het verzorgen van de catering voor de plaatselijke FC, draaien de Runderkamps tegenwoordig hun hand niet meer om voor een feest van 1400 man.

Slager Runderkamp slaat vleugels uit

VOLENDAM – Het bruist in Volendam bij de familie Runderkamp. Aan de Slobbeland runt de slagersfamilie sinds zes jaar een florerend cateringbedrijf. Waar het begon met het verzorgen van de catering voor de plaatselijke FC, draaien de Runderkamps tegenwoordig hun hand niet meer om voor een feest van 1400 man.

Misschien is het huidige succes van De Buffetkoning wel voor een deel te danken aan het drama rond de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Want om die reden stopte Wim Runderkamp in 2006 met zijn slagerij aan de Reguliersbreestraat in Amsterdam. De langdurige bouwput in de straat begon dermate te steken dat een bedrijfsbeeïndiging de beste optie was. De Keurslager had hierdoor mankracht en productiecapaciteit over en sloeg met zijn zoon Niels en dochter Sandra aan het brainstormen. Waar zijn we écht goed in ? vroegen de familie-leden, die nóg twee slagerijen in Volendam in eigendom hebben, zich af. Ze kwamen uit op catering en dat is een logische uitkomst van de brainstormsessie gebleken; in 2010 werd er een omzet van 4 ½ ton mee behaald.

Een interview met Wim, Niels en Sandra in Vleesmagazine van deze maand, dat morgen verschijnt.

 

Reageer op dit artikel