nieuws

‘Slager ruilt met schoenmaker

Slagersnieuws

BEILEN – Het gezegde ‘schoenmaker blijf bij je leest’ geldt niet op 11 juni in het Drentse Beilen. Die dag zou het winkelend publiek door de slager een schoen aangemeten kunnen krijgen en kan de bakker een harinkje fileren.

BEILEN – Het gezegde ‘schoenmaker blijf bij je leest’ geldt niet op 11 juni in het Drentse Beilen. Die dag zou het winkelend publiek door de slager een schoen aangemeten kunnen krijgen en kan de bakker een harinkje fileren.

De actie waarbij winkeliers in het Drentse dorp ruilen van beroep is een initiatief van de winkeliersvereniging. ‘Om begrip voor elkaar op te brengen’, legde Henk Berghuis, initiator en lid van de winkeliersvereniging Beilen, vrijdag uit. Door een loting wordt bepaald wie die dag bij wie in de keuken mag kijken. Ruim twintig winkeliers hebben zich inmiddels aangemeld, aldus Berghuis. Het idee is gebaseerd op een eerdere ervaring van deze ondernemer. In 2000 verruilde hij zijn bakkerswerkzaamheden voor een dagje kleding verkopen. ‘Ik riep steeds tegen die ondernemer dat hij het maar verrekte gemakkelijk had. Gooit dagelijks zijn winkel om een uurtje of negen open en de klanten druppelen vanzelf binnen.’ Om dat zelf te ervaren, ruilde hij een dag met de winkelier. ‘We kregen meer respect voor elkaars werkzaamheden.’
 

Reageer op dit artikel