nieuws

Slager Rik Opstal: twee inbraken in juni!

Slagersnieuws

PIJNACKER – In de nacht van maandag 23 juni op dinsdag 24 juni is er weer ingebroken bij een aantal winkels in de passage van Winkelcentrum Ackershof. Ook de slagerij van Rik Opstal is getroffen. Dit gebeurde ook op 4 juni van dit jaar.

Slager Rik Opstal: twee inbraken in juni!

PIJNACKER – In de nacht van maandag 23 juni op dinsdag 24 juni is er weer ingebroken bij een aantal winkels in de passage van Winkelcentrum Ackershof. Ook de slagerij van Rik Opstal is getroffen. Dit gebeurde ook op 4 juni van dit jaar.

Voor Rik Opstal, eigenaar van de slagerij in het winkelcentrum, is er geen twijfel over mogelijk: het gaat om dezelfde daders. ‘Ze wisten precies hoe het moest en waar ze moesten zijn. Blijkbaar is het ze de vorige keer te makkelijk afgegaan en probeerden ze het gewoon nog een keer.’

Schade en buit
Het geldbedrag dat bij hem buit is gemaakt, mag dan relatief klein zijn, de schade aan Opstals rolluiken loopt in de duizenden euro’s. ‘Die moesten geheel vervangen worden. Ik heb al nieuwe besteld. Gelukkig wordt het wel vergoed door de verzekering.’

Politie
Omdat het winkelcentrum elke avond wordt afgesloten, hebben de daders zich mogelijk laten insluiten. De politiewoordvoerder vindt het nog te vroeg om te concluderen dat het om dezelfde dader(s) gaat. ‘Dat moet nog uit het onderzoek blijken. Het probleem is dat er weinig sporen zijn aangetroffen.’ Hij laat weten dat de politie gericht in het gebied rond het winkelcentrum gaat surveilleren. ‘Maar het is ook de verantwoordelijkheid van de ondernemers zelf. Zij kunnen bijvoorbeeld betere rolluiken nemen. Dat deze zonder moeite omgebogen konden worden, zegt ook iets over de kwaliteit.
 

Reageer op dit artikel