nieuws

Slager Richard van Asch wint Bronzen Rookworst

Slagersnieuws

ARNHEM – Slager Richard van Asch uit Soest heeft zaterdagavond de Bronzen Rookworst gewonnen.

Slager Richard van Asch wint Bronzen Rookworst

ARNHEM – Slager Richard van Asch uit Soest heeft zaterdagavond de Bronzen Rookworst gewonnen.

In zalencentrum de Valom in Huissen mocht Van Asch tijdens Arnhem Rookworststad de hoofdprijs in ontvangst nemen. Hij behaalde de maximale score. ‘Al 15 jaar ben ik hier mee bezig. Deze winst hebben we te danken aan het gebruik van goede zuivere grondstoffen en we hebben flinke vooruitgang geboekt met het afroken. Mijn worstmakers Natan Veldman en Henk de Ruig komt alle eer toe,’ aldus de winnaar die eerder al eens nationaal kampioen rookworst grof was geworden.

Voor de 35e keer werden afgelopen weekend de winnaars van de nationale slagersvakwedstrijd Arnhem Rookworststad bekendgemaakt. In verschillende categorieën lieten slagers het beste van zichzelf zien. Behalve inschrijven in de vertrouwde categorieën als rookworst fijn en rookworst grof was het dit jaar ook mogelijk mee te doen in de klasse rookworst speciaal. Voor deze klasse konden rookworstvarianten worden ingestuurd, zoals rund, kalf, lam, paard, kalkoen, kip, wild en struisvogel. In de innovatieklasse moest het product tenminste 25% rookworst bevatten.

Uitslagen Bronzen Rookworst:
1) Slager Van Asch uit Soest
2) Slager Aarnoutse uit Gennep

Categorieën:
Fijn: E. Putman, Arnhem
Grof: W. van der Veen jr., Ederveen
Speciaal: W. Buurman, Gendt
Innovatie (beschikbaar gesteld door KNS): W. Buurman, Gendt (tapasschotel) 

Meer over Arnhem Rookworststad in Slagerswereld.nl van 20 november.
 

Reageer op dit artikel