nieuws

Slager Ottens Paasveekampioen

Slagersnieuws

SCHAGEN – Slager Piet Ottens uit Hippolytushoef is woensdag overtuigend Paasvee-kampioen geworden. De Wieringer werd algemeen kampioen mannelijk slachtvee.

Slager Ottens Paasveekampioen

SCHAGEN –  Slager Piet Ottens uit Hippolytushoef is woensdag overtuigend Paasvee-kampioen geworden. De Wieringer werd algemeen kampioen mannelijk slachtvee.

Niet alleen Ottens viel in de prijzen. In het stormachtige Schagen werd de fraaiste presentatie gegeven door Keurslager Cees Blokdijk uit Medemblik. Hij won in drie categorieën. Ondanks de storm die over Nederland trok ging de paasveetentoonstelling in het centrum gewoon door. Voorzitter Reijne kijkt tevreden terug op een geslaagde dag, al liet een groot deel van het publiek het dit jaar afweten. Van de 112 deelnemers, bleven er evenwel slechts twee thuis.

De goederenmarkt met ruim honderd kramen die gelijktijdig met het jaarlijkse evenement ‘Paasvee’ in Schagen zou worden gehouden, is afgelast. Wegens de harde windstoten kon de veiligheid van de duizenden bezoekers niet worden gegarandeerd. Ook alle horecatenten zijn weggehaald. Dit meldde de gemeente Schagen.De keuring met bijbehorende markt, tentoonstelling en festiviteiten is normaal gesproken een grote publiekstrekker in de kop van Noord-Holland.
 

Reageer op dit artikel