nieuws

Slager Oortman 85 jaar in Smilde

Slagersnieuws

SMILDE – Slagerij De Wolvenberg in Smilde viert deze weken het 85-jarig jubileum.

Slager Oortman 85 jaar in Smilde

SMILDE – Slagerij De Wolvenberg in Smilde viert deze weken het 85-jarig jubileum. 

In 1925 opende de grootvader van Hendrikus Oortman een slagerij aan de Rijksweg 109. ‘De opa van mijn man is ermee begonnen’, vertelt Jannie Oortman in De Krant van Midden Drenthe. ‘Het was een slagerij en slachterij ineen. De winkel was minder van belang. In 1925 had Smilde eigenlijk nog geen echte dorpskern. Je bracht in die dagen het vlees weg. We moesten dan ook centraal zitten, ook voor de klanten in Oranje en Appelscha.’

Bij besteding van 5 euro ontvangt de klant deze weken een stempel. Met een volle stempelkaart maakt de klant elke maand kans op bijzondere prijzen. In de maand april is dat een dinercheque voor hotel-restaurant Het Rieten Dak aan de Drentse Hoofdvaart. Naast de maandprijs dingt men het gehele jaar ook mee naar de hoofdprijs: een reischeque van 1000 euro.

Naar een geluidsfragment

Lees ook:
Slager Hartevelt bestaat 30 jaar (20 januari 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over jubilea 

 

 

Reageer op dit artikel