nieuws

Slager Nieuwendijk volbrengt city run met donorlongen

Slagersnieuws

HILVERSUM – Opgegeven was hij eigenlijk, maar zondag volbracht slager Paul Nieuwendijk een grote opdracht na de implantatie van twee donorlongen in september 2007.

HILVERSUM –  Opgegeven was hij eigenlijk, maar zondag volbracht slager Paul Nieuwendijk een grote opdracht na de implantatie van twee donorlongen in september 2007.

Samen met twaalf collega-ondernemers uit de Riebeeckgalerij, klanten en vrienden liep de Hilversumse slager de vijfkilometerloop van de Hilversum Nike City Run. Onderweg werd hij aangemoedigd: ‘Kom op slager’.  De doorbijter vocht zich terug, geholpen door familie, vrienden en dus ook zijn collega’s en klanten. Nieuwendijk noemde in dit rijtje nadrukkelijk zijn donor. ‘Iemand heeft aan mij gedacht. Hij gaf mij tien nieuwe levensjaren,’ aldus de slager in de De Gooi- en Eemlander. Ontroerd kwam hij over de finish op de Groest, waar hij werd opgewacht door zijn vrouw en kinderen.
 

Aan de zesde Hilversum Nike City Run deden 9136 hardlopers mee, een groei van vijftien procent.
 

Reageer op dit artikel