nieuws

Slager Muilwijk plust 20% sinds verhuizing

Slagersnieuws

AMEIDE – Het uit 1700 stammende herenhuis in Ameide waarin sinds 1918 de slagersgeneraties Muilwijk huisden is slagerij af. Vorig jaar heeft Simon Muilwijk zijn intrek genomen in een nieuw pand aan de Prinsengracht, enkele honderden meters verderop.

Slager Muilwijk plust 20% sinds verhuizing

AMEIDE – Het uit 1700 stammende herenhuis in Ameide waarin sinds 1918 de slagersgeneraties Muilwijk huisden is slagerij af. Vorig jaar heeft Simon Muilwijk zijn intrek genomen in een nieuw pand aan de Prinsengracht, enkele honderden meters verderop.

Simon Muilwijk, die het stokje in 1978 overnam van zijn vader, besloot binnen Ameide te verhuizen. Ingeklemd tussen een bakker (op foto geheel links) en een Coop trekt hij wekelijks 300 klanten meer dan voorheen. Met opvallend gemak kon de 59-jarige slager afstand doen van het karakteristieke pand waar hij geboren en getogen is en dat nu in de verkoop staat. ‘Van nostalgie kun je niet eten,’ liet hij Vleesmagazine weten.

Een reportage over Simon Muilwijk in Vleesmagazine van april 2012 (verschijningsdatum 17 april).

Reageer op dit artikel