nieuws

Slager moet weg uit zijn keet

Slagersnieuws

ELST – Slager Klaas uit de Bosch moet weg uit zijn keet aan de Dorpsstraat in Elst, omdat hij geen vergunning heeft langer te blijven staan.

ELST – Slager Klaas uit de Bosch moet weg uit zijn keet aan de Dorpsstraat in Elst, omdat hij geen vergunning heeft langer te blijven staan.

Wegens de verbouwing van zijn zaak was de slager genoodzaakt uit te wijken naar een andere plek, meldt dagblad De Gelderlander. De gemeente wees een plaats aan in de Dorpsstraat, voor een leegstaand pand. Iedere zaak die verbouwt, mag vier weken lang ergens anders gehuisvest zijn zonder vergunning. Er is wel ambtelijke toestemming nodig. Die is door de gemeente afgegeven, omdat de verbouwing aanvankelijk vier weken zou duren. ‘Al snel bleek dat het misschien wel twee maanden zou duren en dus moet de slager verplaatsen’, zegt Loes Nagtzaam, woordvoerster van de gemeente Overbetuwe.

Uit de Bosch laat weten dat de onderhandelingen met de oude Golff supermarkt rond zijn. ‘Ik moet uiterlijk volgende week zaterdag uit de keet, maar ik probeer woensdag al te verhuizen.’ Diezelfde dag opent een nieuwe zaak in het pand waarvoor de keet van de slager nu staat. ‘We proberen de eigenaresse tegemoet te komen door dan te verhuizen’, laat Uit de Bosch weten. De eigenaresse had de gemeente gebeld voor een toelichting over de keet die voor haar nieuwe winkel staat.

 

Reageer op dit artikel