nieuws

Slager maakt ‘Lekkerste Ding Brabant

Slagersnieuws

‘-s GRAVENMOER – Het ‘Lekkerste Ding van Brabant’ komt van slager Van Strien uit ’s Gravenmoer.

Slager maakt ‘Lekkerste Ding Brabant

‘-s GRAVENMOER – Het ‘Lekkerste Ding van Brabant’ komt van slager Van Strien uit ’s Gravenmoer.

Keurslager Marco van Strien won afgelopen zondag de wedstrijd van 79 vakgenoten met een nieuw product: ‘Brabantse kès-metworst’. Het aardige aan deze vakwedstrijd van het SVO in Best is dat niet alleen slagers maar ook bakkers en groentemannen meedingen naar de prijzen. ‘Het draait om voedsel en het draait om innovatie, vooral om dat laatste,’ zegt Van Strien in BN De Stem.

Port

Van Strien bedacht zijn innovatie thuis, in zijn luie stoel, bij een glaasje port. ‘Ik ben een portliefhebber. Daar eet ik dan graag een stukje van mijn eigen metworst bij en een stukje kaas met mosterd. Waarom dat alles niet door elkaar gegooid? Ja, behalve de port dan.’ Als basis gebruikt Van Strien grof gemalen varkensvlees, waarvan hij de metworst maakt, waarmee hij in 2007 al eens een de nationale titel won. Als innovatie voegt hij kleine blokjes lichtbelegen boerenkaas en groffe mosterd toe. 

Marco van Strien werd in 2007 tweede in de verkiezing Slagerij van het Jaar.

Lees ook:
Marco van Strien bereikbaar met Keurslagerfiets (26 maart 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Marco van Strien

 

Reageer op dit artikel