nieuws

Slager krijgt 1,5 jaar cel voor brandstichting

Slagersnieuws

DEN BOSCH – De 49-jarige slager uit Helmond die in september 2010 brand stichtte in zijn eigen slagerij in Gemert, heeft een celstraf van 1,5 jaar gekregen van de rechter in Den Bosch.

Slager krijgt 1,5 jaar cel voor brandstichting
Archief Vleesmagazine

DEN BOSCH – De 49-jarige slager uit Helmond die in september 2010 brand stichtte in zijn eigen slagerij in Gemert, heeft een celstraf van 1,5 jaar gekregen van de rechter in Den Bosch.

De slager had in de kelder van het winkelpand benzine en lampenolie uitgegoten, schrijft het Eindhovens Dagblad. Hij maakte stapels van aanmaakblokjes en houtskool en voorzag de ruimte van papier. Ook legde hij papier op een straalkachel. Toen het telefoontje van de brandweer niet kwam, keerde de slager terug naar zijn pand en zag dat de straalkachel een timer had. Die schakelde hij uit en zette de kachel opnieuw aan. Binnen enkele minuten kreeg de brandweer melding van de brand.

Reden voor de brandstichting zouden zijn financiële problemen zijn geweest. De rechtbank oordeelde dat de man geen enkele rekening heeft gehouden met het levensbedreigende gevaar voor omwonenden. Verzachtende omstandigheden voor de man zijn dat de kans op herhaling laag is en dat hij therapie heeft gevolgd en afgerond.

Dat maakte de straf lager dan de eis van de officier van justitie. Die eiste dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk.

Lees ook:

Cel geëist voor slager na brand (18 april 2012)

Reageer op dit artikel