nieuws

Slager Klaasse Bos wint rechtszaak tegen gemeente

Slagersnieuws

PURMEREND – Slagerij Klaasse Bos heeft zijn rechtzaak tegen de gemeente gewonnen. Woensdag 20 juni gaf de Raad van State de slager gelijk.

Slager Klaasse Bos wint rechtszaak tegen gemeente
Foto: archief Vleesmagazine

PURMEREND – Slagerij Klaasse Bos heeft zijn rechtzaak tegen de gemeente gewonnen. Woensdag 20 juni gaf de Raad van State de slager gelijk.

De gemeente en de slager lagen in de clinch over de regels in het nieuwe bestemmingsplan voor de binnenstad van Purmerend. Volgens de advocaat van de slager zouden die onvoldoende zekerheid geven dat de slachtactiviteiten van Klaasse Bos zijn toegestaan. Datzelfde probleem gold voor de hoge afvoerpijp van de slagerij, waarvoor de gemeente wel een vergunning verleende. Het bestemmingsplan maakte volgens de slagerij niet duidelijk dat die afvoerpijp is toegelaten, schrijft Dichtbij.

De gemeente wilde de slager geen gelijk geven en liet het aankomen op een rechtszaak. Volgens de gemeente was het niet nodig om de regels te verhelderen. Het slachten en de afvoerpijp zijn volgens een woordvoerder zonder meer toegestaan. De Raad van State heeft na onderzoek echter geconcludeerd dat de regels inderdaad niet helder zijn. Die zouden de slagerij in de toekomst onnodig in de problemen kunnen brengen. De gemeente krijgt nu zes maanden de tijd om de regels aan te passen.

Daarnaast moet het bestemmingsplan worden vernietigd en moet de gemeente de proceskosten van bijna 1200 euro betalen.
 

Reageer op dit artikel