nieuws

Slager Klaasse Bos wil aanpassing bestemmingsplan

Slagersnieuws

PURMEREND – Ambachtelijke slager Klaasse Bos verzet zich tegen het nieuwe bestemmingsplan voor de binnenstad van Purmerend, omdat hij bang is niet meer te mogen slachten in de toekomst.

PURMEREND – Ambachtelijke slager Klaasse Bos verzet zich tegen het nieuwe bestemmingsplan voor de binnenstad van Purmerend, omdat hij bang is niet meer te mogen slachten in de toekomst.

De gemeente vindt de angst van de slager onterecht. Het slachten mag gewoon doorgaan en dat wordt ook met zoveel woorden duidelijk gemaakt in het bestemmingsplan, aldus een woordvoerder van de gemeente. Maar net als de advocaat van Klaasse Bos kon ook de voorzitter van de Raad in de planregels niet ontdekken dat de slacht gewoon is toegestaan. ‘Als over een paar jaar een handhavingsambtenaar langskomt en ziet dat er geslacht wordt, dan zal die met de planregels in de hand zeggen dat er niet geslacht mag worden’, constateerde de voorzitter.

Opmerkelijk is dat Klaasse Bos de gemeente al vaker heeft gewezen op dit gebrek in het bestemmingsplan. Volgens de advocaat van Klaasse Bos moeten de planregels glashelder zijn om latere discussies te voorkomen. De slagerij wil er zeker van zeker dat zijn activiteiten goed zijn geregeld. Het slachten is volgens de advocaat een wezenlijk onderdeel van het bedrijf. De Raad doet over zes weken uitspraak.

Reageer op dit artikel