nieuws

Slager klaagt over sluiting parkeergarage

Slagersnieuws

LEEUWARDEN – ‘Vanuit de garage kwamen wel tienduizend passanten per week langs. Als 1 procent daarvan wat koopt, heb je al handel’, stelt Arnoud Zijlstra, eigenaar van de gelijknamige slagerij/brasserie. Hij baalt van de sluiting van de parkeergarage.

Slager klaagt over sluiting parkeergarage

LEEUWARDEN –  ‘Vanuit de garage kwamen wel tienduizend passanten per week langs. Als 1 procent daarvan wat koopt, heb je al handel’, stelt Arnoud Zijlstra, eigenaar van de gelijknamige slagerij/brasserie. Hij baalt van de sluiting van de parkeergarage.

De ondernemers in de kelder van winkelcentrum Zaailand in Leeuwarden hebben ernstig te lijden onder de sluiting van de aangrenzende parkeergarage. Hun omzetten zijn tot 50 procent gedaald en de eerste ontslagen zijn al gevallen, meldt de Leeuwarder Courant
 

Slager Arnoud Zijlstra en groenteboer Gerrit van Asselt zijn twee van de winkeliers die de gemeente vragen om compensatie, in de vorm van huurverlaging. Sinds de sluiting in april van de parkeergarage, die ook een ingang had in de kelderverdieping van het winkelcentrum, is de klantenstroom aanzienlijk verminderd. De garage wordt vergroot en op het Zaailand komen nieuwe winkels, woningen en het Fries Museum. De Leeuwarder wethouder Gerrit Krol wil op korte termijn met de winkeliers om tafel om te praten over een oplossing.

 

 

Reageer op dit artikel