nieuws

Slager Keizer vecht voor z’n worstmakerij

Slagersnieuws

NIEUW-LOOSDRECHT – Het bouwplan voor appartementen en een supermarkt aan de Nootweg in Nieuw-Loosdrecht wacht op een uitspraak van de rechter. De kwestie over de bouwvergunning, waartegen slager Jeroen Keizer een bodemprocedure aanspande, zit muurvast.

Slager Keizer vecht voor z’n worstmakerij

NIEUW-LOOSDRECHT –  Het bouwplan voor appartementen en een supermarkt aan de Nootweg in Nieuw-Loosdrecht wacht op een uitspraak van de rechter. De kwestie over de bouwvergunning, waartegen slager Jeroen Keizer een bodemprocedure aanspande, zit muurvast.

Inzet is de vraag of de bouwvergunning voor dit complex terecht is verleend door de gemeente Wijdemeren.  De kwestie leidt in toenemende mate tot hoofdbrekens bij gemeente, projectontwikkelaar, ondernemers en toekomstige bewoners.

Tonnen

Voornaamste knelpunt is de worstenmakerij van slager Jeroen Keizer. Deze ruimte, die hij huurt van ontwikkelaar Artica, is nodig voor de bouw van de nieuwe supermarkt, maar de slager heeft hier voor enkele tonnen in geïnvesteerd. Tijdens bemiddelingspogingen is hem een uitkoopsom in het vooruitzicht gesteld, die Keizer afwees. ‘Ik ga niet akkoord met een fooi.’

Een poging ondertussen een tijdelijke winkelruimte (in een tent) te creëren voor Super De Boer aan de Tjalk lijkt ook te stranden. Omwonenden hebben hier bezwaar tegen aangetekend. Wethouder Neef gaat hierover binnenkort met de betrokkenen om de tafel zitten.

 

Reageer op dit artikel