nieuws

Slager Johan Kleine leidt Spare Ribs Trophy

Slagersnieuws

Slager Johan Kleine uit Westerhaar gaat aan de leiding in de Spare Ribs Trophy. Tweede staat slager Schoenmakers uit Ravenstein, gevolgd door slager Van Wijk uit Niekerk.

Slager Johan Kleine leidt Spare Ribs Trophy

Op donderdag 15 april heeft de eerste ronde van de Spare Ribs Trophy, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS), plaatsgevonden. In totaal deed een 80-tal slagers mee, waaronder de winnaar van vorig jaar Koen van Vugt van Keurslager Elshout uit Drunen en de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt van 2009, Roelof Ende.

Verbrand

De jury was dit keer niet bijzonder te spreken over de kwaliteit van de spareribs. Veel inzendingen waren te donker en oogden verbrand, hadden een vettige smaak of juist een te droge. Ook viel de stugge beet op of zaten de spareribs bedekt onder plakkerige marinade. De jury beoordeelde de aspecten kleur en aantrekkelijkheid bij het uitwendig aanzien in koude staat.

Chef-kok

De jury bestond uit chef-kok Huub Oudshoorn, Slager van het Jaar 2009 Rien Bezooijen, SVO-docent Bert de Jonge en voorzitter Piet van den Berg van Nice to Meat. Na de tweede ronde wordt bepaald welke spareribs het hoogste hebben gescoord. Het hoogste cijfer uit de twee rondes telt. Alle slagers die hebben meegedaan ontvangen hun juryrapport thuis.

Lees ook:
Spare Ribs Trophy 2009 naar slager Elshout (30 juni 2009)
Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over Spare Ribs Trophy

Reageer op dit artikel