nieuws

Slager Janssen verhuist naar kulturhus

Slagersnieuws

AFFERDEN – Dorpsslager Tonnie Janssen (58) en zijn vrouw Wilma verruilen hun huidige slagerij voor een slagerij in het nog nieuw te bouwen kulturhus in Afferden.

Slager Janssen verhuist naar kulturhus

AFFERDEN – Dorpsslager Tonnie Janssen (58) en zijn vrouw Wilma verruilen hun huidige slagerij voor een slagerij in het nog nieuw te bouwen kulturhus in Afferden.

Tonnie Janssen runt al 27 jaar een slagerij in Afferden. De slagerij is de enige levensmiddelenwinkel die het dorp rijk is. ‘Negen jaar geleden is de laatste van twee supermarkten vertrokken. Ik vind dat er in het dorp een kruidenierswinkel hoort te zitten. Daarom heb ik het besluit genomen om een dagwinkel met versartikelen en kruidenierswaren in het kulturhus te vestigen. Het is hele onderneming, zeker gezien mijn leeftijd, maar ik wil het graag en mijn medewerkers ook.’

400 klanten
Janssen heeft onlangs de overeenkomst met De Meent Vastgoed, een samenwerkingsverband tussen woningstichting Alphons Ariëns en Stichting De Meent, getekend. Het eigen pand waar de huidige slagerij van Janssen is gevestigd is opgekocht en in de nieuwe situatie gaat Janssen het winkelpand en de bovengelegen bedrijfswoning huren. In het kulturhus komen naast de slagerij van Janssen, een cafetaria, zalen voor feesten en partijen, een dagopvang voor ouderen en een dokterspost. Op dit moment heeft Janssen 400 klanten per week. Met de uitbreiding van het assortiment wil hij het klantenaantal verhogen. ‘Gelukkig krijg ik alle medewerking van de gemeente en woningstichting en met de toekomstige bouw van 50 tot 60 woningen in Afferden denk ik dat het met de omzet wel goed komt.’

Naar verwachting verhuist Janssen eind 2009 naar de slagerij in het kulturhus.
 

Reageer op dit artikel