nieuws

Slager installeert betaalautomaat

Slagersnieuws

KONTICH – In de nieuwe slagerij van Jean Verkoyen in het Belgische Kontich komt het winkelpersoneel niet meer in aanraking met geld. Een betaalautomaat moet ervoor zorgen dat alles zo hygiënisch mogelijk verloopt.

Slager installeert betaalautomaat

KONTICH – In de nieuwe slagerij van Jean Verkoyen in het Belgische Kontich komt het winkelpersoneel niet meer in aanraking met geld. Een betaalautomaat moet ervoor zorgen dat alles zo hygiënisch mogelijk verloopt.

‘Hygiëne is in mijn slagerscarrière steeds een leidraad geweest’, zegt Jean Verkoyen, die al 31 jaar zelfstandig slager is en ook een eigen zaak heeft in Hasselt, in Het Nieuwsblad.

Daaruit ontstond het idee om een slagerij te openen waarin het winkelpersoneel niet meer in aanraking komt met geld. ‘Op gebied van hygiëne is de wetgeving heel strikt, alleen over geld wordt niets gezegd. Geld is het vuilste wat er is: iedereen raakt het aan. Na elke klant zouden we onze handen moeten wassen.’  Nu gaan de klanten met een ticketje naar de speciale geldautomaat. Als ze daar betaald hebben, krijgen ze een nieuw ticketje dat ze kunnen inruilen voor hun, ondertussen ingepakte, vleeswaren. Net zoals een betaalautomaat in de parking dus. ‘Vooral oudere mensen hebben bij hun eerste betaling hulp nodig, maar iedereen is positief. Uiteindelijk is het nog altijd een lekker stuk vlees op je bord dat telt.’

Lees ook:

Slager wil geen geld tussen vlees

 

Reageer op dit artikel