nieuws

Slager Hartevelt gecertificeerd voor bio-vlees

Slagersnieuws

PUTTEN – Slagerij Hartevelt uit Putten is gecertificeerd voor het bereiden en verkopen van biologisch vlees en vleeswaren. Hij is hiermee de enige slagerij in Putten en wijde omgeving die voldoet aan de strenge eisen voor inkoop en verwerking.

Slager Hartevelt gecertificeerd voor bio-vlees

PUTTEN – Slagerij Hartevelt uit Putten is gecertificeerd voor het bereiden en verkopen van biologisch vlees en vleeswaren. Hij is hiermee de enige slagerij in Putten en wijde omgeving die voldoet aan de strenge eisen voor inkoop en verwerking.

Hartevelt: ‘Iedereen proeft aan het vlees hoe dieren verzorgd worden en of ze goed voer te eten krijgen. Daar hoef je echt geen chef-kok voor te zijn.’

Slager Leen Hartevelt vertelt in De Puttenaer dat hij principieel geworden is tijdens zijn veertig jaar durende carrière in het vlees en zijn begin als leerling op het slachthuis in Rotterdam. ‘Als ik ergens niet voor honderd procent achter sta, vind je het niet in onze winkel. Wij verkopen alleen diervriendelijk vlees.’

‘Ons biologisch varkensvlees bijvoorbeeld komt van een coöperatie in de Belgische Ardennen. De dieren krijgen alleen biologisch voer. Hormonen, vleesmeel, vismeel, groeibevorderaars, antibiotica door het voer en gentech zijn wettelijk verboden. Zelfs de route naar het slachthuis is zo stressvrij mogelijk. De kwaliteit is fantastisch.’

De term ‘biologisch’ is een beschermd begrip. Alleen producten die voldoen aan wettelijke eisen mogen biologisch genoemd worden. De eisen voor certificering liggen enorm hoog. Alle schakels in de keten, van voerleverancier tot boer en van boer tot winkel, worden gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie.

Dat maakt het vlees wel duurder, maar Hartevelt heeft hier echter zijn eigen kijk op: ‘Is iets duur of juist duurzaam? Biologisch is gezonder en bovendien lekkerder dan het reguliere vlees in de supermarkt.’
 

Reageer op dit artikel