nieuws

Slager Gunnink laat jeugd hamburgers maken

Slagersnieuws

ASSEN – Leerlingen van basisschool De Driesprong uit Assen hebben deze week een rondleiding gekregen bij biologische slagerij De Groene Weg in Marsdijk. Slager Klaas Gunnink (foto) liet de kinderen hamburgers maken.

Slager Gunnink laat jeugd hamburgers maken

ASSEN –  Leerlingen van basisschool De Driesprong uit Assen hebben deze week een rondleiding gekregen bij biologische slagerij De Groene Weg in Marsdijk. Slager Klaas Gunnink (foto) liet de kinderen hamburgers maken.

De leerlingen werden door slager rondgeleid en kregen te zien hoe je van een hele kip kippenpoten, vleugeltjes en filet maakt. Er werden karbonades gehakt en de slager demonstreerde hoe de gehaktmolen werkte. Nadat het gehakt in een menger werd gedaan, liet hij zien hoe worstjes gemaakt worden. Daarna konden de leerlingen hun eigen hamburger maken die ze, in het kader van het kinderboekenweekthema ‘aan tafel’ en ‘heerlijk eten’, mee mochten nemen naar huis.

Klaas en Irma Gunnink hebben in februari 2008 de slagerij in het winkelcentrum Marsdijk overgenomen. Ze concentreren zich op de verkoop van biologisch vlees.

Lees ook: Klaas en Irma Gunnink nemen slagerij over

Meer berichten over Groene Weg

 

Reageer op dit artikel