nieuws

Slager Gerritschen houdt Zevenaars slachtfestijn

Slagersnieuws

ZEVENAAR – In café De Nostalgie aan de Weverstraat in Zevenaar vond zondagmiddag de primeur plaats van het ‘Zevenaars slachtfestijn’. Een nieuw ambachtelijk en culinair streekevenement, georganiseerd door slagerij Gerritschen en Stadsbrouwerij Wittenburg.

Slager Gerritschen houdt Zevenaars slachtfestijn

ZEVENAAR – In café De Nostalgie aan de Weverstraat in Zevenaar vond zondagmiddag de primeur plaats van het ‘Zevenaars slachtfestijn’. Een nieuw ambachtelijk en culinair streekevenement, georganiseerd door slagerij Gerritschen en Stadsbrouwerij Wittenburg.

In workshops leerden de deelnemers aan het zogenaamde viparrangement een biertje tappen, het proces van bierbrouwen en wat er komt kijken bij het slachten van een varken. Daar hoort natuurlijk ook het proeven van bier, balkenbrij en bloedworst bij, meldt dagblad De Gelderlander.

Aan de bar werden de deelnemers geschoold in de techniek en de kunst van het tappen van een speciaalbier door uitbater Henk Giezenaar en bierbrouwer Peter van Schijndel. Later die middag was er een stamppottenbuffet en las schrijver en dichter Rien van den Heuvel voor uit eigen werk. Als het aan de organisatie ligt beleeft dit evenement in de slachtmaand van 2010 de tweede editie.

 

Reageer op dit artikel