nieuws

Slager gaat vrijuit

Slagersnieuws

LEMELE/ZWOLLE – Een slagerij uit Lemele die twee keer per week haar eigen koeien en varkens slacht, heeft bij de economische politierechter in Zwolle met succes aangetoond dat de dieren voldoende drinkwater kregen.

LEMELE/ZWOLLE – Een slagerij uit Lemele die twee keer per week haar eigen koeien en varkens slacht, heeft bij de economische politierechter in Zwolle met succes aangetoond dat de dieren voldoende drinkwater kregen.

Volgens de Algemene Inspectiedienst (AID) zou de watervoorziening bij het bedrijf onvoldoende zijn, meldt De Stentor. Het bedrijf kreeg in juli 2009 controle op het moment dat er vijftien koeien op het punt stonden om geslacht te worden. De keuringsdienst keek rond en gaf het groene licht.

Niet veel later kwam echter de Algemene Inspectiedienst (AID) langs, die constateerde dat er onvoldoende drinkwater voor de dieren was. Het bedrijf werd gesommeerd om een goede drinkwatervoorziening aan te leggen. Omdat de dieren nog steeds niet genoeg water zouden krijgen, werd een boete van 500 euro opgelegd. De twee broers die eigenaar zijn van de slagerij waren het met die boete absoluut niet eens.

Reageer op dit artikel