nieuws

Slager en bakker benadeeld door autovrij plein

Slagersnieuws

BERGEN OP ZOOM – Mehmet Ulgen van Bakkerij Harput en slager A. Oulad uit Bergen op Zoom lijden grote verliezen door het parkeerverbod op het Korenbeursplein, meldt BN DeStem.

Slager en bakker benadeeld door autovrij plein

BERGEN OP ZOOM – Mehmet Ulgen van Bakkerij Harput en slager A. Oulad uit Bergen op Zoom lijden grote verliezen door het parkeerverbod op het Korenbeursplein, meldt BN DeStem.

Ulgen zegt dat zijn omzet sinds de herinrichting van het plein afgelopen najaar met zestig procent is gedaald. Hij heeft de gemeente om een schadevergoeding gevraagd. ‘Ik moet wel, waar moet ik anders alles van betalen? Als het zo doorgaat, houd ik het nog twee, hoogstens drie maanden vol.’ Ook zijn buurman, slager A. Oulad, heeft de afgelopen maanden fors omzetverlies geleden. ‘Ik schat zo’n 35 procent.’

Veel van hun klanten parkeerden vroeger voor de deur om een boodschap te doen, maar dat kan niet meer. Ulgen stelt in een brief aan de gemeente voor om als er geen activiteiten op het plein zijn, toch het parkeren van auto’s toe te staan.

Wethouder Ton Linssen zegt in een reactie dat Ulgen op geen stuiver hoef te rekenen. ‘We zouden juist meer ozb moeten vragen als je ziet hoe verpauperd dat plein erbij lag en hoe fantastisch het er nu uitziet. Hij zou dolblij moeten zijn.’

Reageer op dit artikel