nieuws

Slager De Wijs en Sips maakt beste ‘worstenbroodjesgehakt

Slagersnieuws

SLAGERSWERELD – Het worstenbroodje met het gehakt van Keurslager De Wijs en Sips uit Made is uitgeroepen tot beste Brabantse worstenbroodje. De prijs is 7 maart uitgereikt in Oisterwijk. De bakker waarmee De Wijs en Sips samenwerkt is Ger Lighthart, ook uit Made.

SLAGERSWERELD – Het worstenbroodje met het gehakt van Keurslager De Wijs en Sips uit Made is uitgeroepen tot beste Brabantse worstenbroodje. De prijs is 7 maart uitgereikt in Oisterwijk. De bakker waarmee De Wijs en Sips samenwerkt is Ger Lighthart, ook uit Made.

Marino de Wijs is beretrots op zijn prestatie. ‘Hier zijn we al zo lang mee bezig. Dit is super. Hoewel wij zelf geen worstenbroodjes verkopen, is er wel veel aandacht in de winkel voor de overwinning. Er staan bloemen, het is te zien op de flat screen en we zijn er mee naar de lokale krant gegaan.’De Wijs, die de slagerij runt samen met André Sips, wil het geheim van zijn gehakt niet prijsgeven. ‘Ik kan wel zeggen dat het heel nauwkeurig werken is. Altijd streng zijn. Dag in dag uit. Letten op temperatuur, op je grondstof et cetera. Wij gebruiken honderd procent varkensvlees. De verhouding verklap ik niet. Ook niet of ik het eerst grof maal en daarna fijn. De concurrentie ligt op de loer’, zo lacht hij. ‘Alleen al in Made zaten drie finalisten van de wedstrijd, georganiseerd door Omroep Brabant. In totaal deden 65 bakkers en slagers mee. Het enige dat De Wijs wil prijsgeven is dat hij zo weinig mogelijk toevoegingen gebruikt. ‘Wij gaan echt uit van het natuurproduct. Om eerlijk te zijn: aan het gehakt voor de wedstrijd hebben we wel extra aandacht besteedt. Goed gelet op stukjes been of zwoerd die er niet in horen.’Keurslager De Wijs en Sips verkoopt bewust geen worstenbroodjes. ‘Nee. Bakker Lighthart zit hier honderd meter vandaan. Dat gaat niet op een dorp.’

Reageer op dit artikel