nieuws

‘Slager bestand tegen crisis

Slagersnieuws

AMSTERDAM – ‘Bij een slager of een bakker zal de omzet niet opeens 50 procent minder zijn, eerder een paar procentpunt.’ Dat verwacht voorzitter Oswald Schwirtz van de Kamer van Koophandel Amsterdam als hij spreekt over de gevolgen van de kredietcrisis.

‘Slager bestand tegen crisis

AMSTERDAM  – ‘Bij een slager of een bakker zal de omzet niet opeens 50 procent minder zijn, eerder een paar procentpunt.’ Dat verwacht voorzitter Oswald Schwirtz van de Kamer van Koophandel Amsterdam als hij spreekt over de gevolgen van de kredietcrisis.

De KvK denkt dat kleine ondernemers goed uitgerust zijn om met een crisis om te gaan. Uit eigen onderzoek blijkt dat 90% van de ondernemers optimistisch het nieuwe jaar in gaat. Voorzitter Oswald Schwirtz in het Financieele Dagblad: ‘ Bij een slager of een bakker zal de omzet niet opeens 50 procent minder zijn, eerder een paar procentpunt. Die mensen passen heel snel de kosten aan. Ze wachten even met de aankoop van een nieuwe auto of toonbank, waardoor ze het jaar makkelijk doorkomen.’  

De Kamer van Koophandel verwacht dit jaar zelfs een recordaantal inschrijvingen van nieuwe bedrijven. Opvallend genoeg juist dankzij de kredietcrisis. ‘ Misschien krijgen we wel de meeste nieuwe inschrijvingen door wat er nu gebeurt in de economie. Veel mensen beginnen voor zichzelf, sommigen krijgen wat geld mee van het bedrijf waar ze werkten’, aldus Schwirtz.  Uit onderzoek van de Kamer van Koophandel Amsterdam blijkt verder dat opdrachtgevers het werk liever door kleine bedrijfjes laten doen omdat zij bijvoorbeeld maatwerk willen en niet als een nummer behandeld willen worden. Ook vinden zij dat kleine ondernemers meer plezier uitstralen in hun werk.  
 

Reageer op dit artikel