nieuws

Slager bedreigt ambtenaar om kippengrill

Slagersnieuws

GOUDA – De 34-jarige eigenaar van het Islamitisch Vleespaleis op de Markt in Gouda is vrijdag door de Haagse politierechter veroordeeld tot een boete van 400 euro wegens bedreiging van een gemeente-ambtenaar.

GOUDA – De 34-jarige eigenaar van het Islamitisch Vleespaleis op de Markt in Gouda is vrijdag door de Haagse politierechter veroordeeld tot een boete van 400 euro wegens bedreiging van een gemeente-ambtenaar.

De helft van de boete is voorwaardelijk opgelegd, meldt het Algemeen Dagblad. Justitie had de slager aangeboden om vervolging met 400 euro af te kopen. De man liet de zaak echter voorkomen omdat hij het niet eens was de beschuldigingen van twee gemeente-ambtenaren. De slager vertelde dat hij bij de gemeente een vergunning voor een kippengrill op de stoep voor zijn zaak had aangevraagd. ‘Die grill is belangrijk om mijn zaak draaiende te houden’, zei de man. ‘Zonder die grill zien de klanten mijn zaak niet en heb ik omzetdaling.’ Groot was de teleurstelling toen de man in oktober vorig jaar geen vergunning voor de kippengrill kreeg. Een ambtenares deed aangifte dat zij telefonisch was bedreigd. ‘Er kunnen dingen gebeuren waarvoor ik jaren moet zitten. Het maakt mij niets uit’, zou de man hebben geroepen.

‘Mochten mijn vrouw en kinderen hierdoor op straat komen te staan, dan ga ik mensen pijn doen die mijn pijn hebben gedaan.’ Een tweede ambtenares deed aangifte dat zij tien dagen later ook was bedreigd. Tijdens de strafzaak ontkende de slager beide bedreigingen. ‘Ik ben 34 jaar en heb ik mijn leven nog nooit een vlieg kwaad gedaan’, zei de man. Op het politiebureau had de man echter toegegeven dat hij ‘best iets bedreigends’ kan hebben gezegd. Dat was voor de rechter voldoende bewijs dat de slager minstens een keer bedreigingen had geuit. Tegen de man was door de officier van justitie een boete van 400 euro geëist.

 

Reageer op dit artikel