nieuws

Slager Aarnoutse leidt in Spare Ribs Trophy 2009

Slagersnieuws

RIJSWIJK – Slager Aarnoutse uit Gennep leidt de dans in de race om de Spare Ribs Trophy 2009.

Slager Aarnoutse leidt in Spare Ribs Trophy 2009

RIJSWIJK – Slager Aarnoutse uit Gennep leidt de dans in de race om de Spare Ribs Trophy 2009.

Tijdens een spannende tweede keuringsronde heeft de vakjury, bestaande uit voorzitter Piet van den Berg van Nice to Meat, slager Rien Bezooijen en docent Bert de Jonge van SVO, donderdag 7 mei in Rijswijk ruim 60 inzendingen beoordeeld. 14 slagers hebben zich geplaatst voor de finale op 4 juni eveneens bij SVO in Rijswijk.

Volgens de jury zijn de resultaten in de tweede ronde aanzienlijk beter dan in de eerste ronde. De keuring was veel strenger waarbij de vakjury vooral lette op de aantrekkelijkheid van de spareribs voor de consument. Verder speelde de smaak ook een belangrijke rol. Juryvoorzitter Piet van Berg merkte op dat sommige ingezonden spareribs in verhouding te veel vlees op de ribben hebben. ‘Een stukje filet nog op de sparerib geeft een droge en andere smaak aan het eindproduct’, aldus Van den Berg. De 14 finalisten maken zich nu op voor de slotronde. De finalekeuring bestaat ook uit een mysterieaankoop waarbij op een onverwacht moment spareribs worden gekocht bij de finalisten. De jury vergelijkt de ingezonden spareribs met de aangekochte producten.
 

Finalisten
Slagerij Aarnoutse in Gennep, 8.6364 punten
Slagerij Van Wijk-Nanning in Niekerk, 8.5 punten
Keurslagerij Jongmans in Klundert, 8.5 punten
De Groene Weg Slagerij Theo Pronk, 8.5 punten
Slagerij Hoeben in Asten, 8.5 punten
Keurslagerij Elshout in Drunen, 8.4545 punten
Keurslager Stekelenburg in IJsselstein, 8.4091 punten
Slagerij de Bruin in Beusichem,  8.4091 punten
Keurslagerij Hermanussen in Overasselt, 8.3636  punten
Slagerij Verweij in Harmelen, 8.3636 punten
Slagerij Wijnands in Maasbree, 8.3636 punten
Slagerij Gelderblom in Montfoort, 8.3636 punten
Slagerij Gerritsen in Didam, 8.3636 punten
Keurslager Hoogeveen in Voorschoten, 8.3636 punten

Voor de finalekeuring gelden dezelfde regels als voor voorgaande keuringen. De ingezonden producten dienen uiterlijk op woensdag 3 juni vóór 12.00 uur te worden aangeleverd bij de KNS, Diepenhorstlaan 3, 2288 EW Rijswijk. Producten die te laat binnenkomen, worden niet meer gekeurd. De producten zijn voor de jury anoniem. Op 29 juni is de prijsuitreiking tijdens de Algemene Ledenvergadering/heropening KNS-gebouw/relatiedag
 

Reageer op dit artikel