nieuws

Slager Aalpoel ‘Europees Kampioen’ (radiofragment)

Slagersnieuws

ROERMOND – Slager Frits Aalpoel uit Voorst heeft de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers gewonnen.

Slager Aalpoel ‘Europees Kampioen’ (radiofragment)

ROERMOND – Slager Frits Aalpoel uit Voorst heeft de internationale vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers gewonnen.

De prijsuitreiking vond 19 maart plaats in de Oranjerie te Roermond. Voor de internationale wedstrijd, die in de volksmond ook wel Europese titelstrijd wordt genoemd, moesten de deelnemers minimaal twee eigengemaakte producten per categorie inleveren. Keurslager Aalpoel behaalde de hoogste totaalscore en won daarmee een trofee van meer dan een meter hoog en 25 kilo zwaar. 

49 maal een 10

Frits Aalpoel: ‘Wij hebben onder meer beenham, pekelvlees, wildpastei, voorizo [een plaatselijke drogeworst specialiteit], cervelaat, osseworst, zwiebelworst, voorster rauwe ham, kielbasa en naegelholt ingezonden. In totaal scoorden we 49 maal een 10 en 1 maal een 9 en dat leverde een gemiddelde score van 99,8%. Dit percentage was voldoende om de volgens de jury bijna altijd dominerende Duitsers te verslaan.’

Dat de internationale wedstrijd een Nederlandse winnaar kende was ook een verrassing voor de organisatie, omdat meestal een Duitser wint. Bij het dertigste jubileum mocht de Confrérie zich verheugen in een groeiend aantal deelnemers. Ruim 600 producten kregen de juryleden ter beoordeling aangeboden: 5% uit Oostenrijk, 10% uit Denemarken, 25% uit Nederland en de overige uit Duitsland.

Beluister hier een interview met Frits Aalpoel (door Radio Gelderland):

Reageer op dit artikel