nieuws

Slachtvarkens bijna bevroren in truck

Slagersnieuws

TERHEIJDEN – Varkens die maandag in Brabant op weg waren naar een slachthuis in België zijn bijna bevroren in de vrachtwagen. De bestuurder van het varkenstransport kreeg een bekeuring.

Slachtvarkens bijna bevroren in truck

TERHEIJDEN – Varkens die maandag in Brabant op weg waren naar een slachthuis in België zijn bijna bevroren in de vrachtwagen. De bestuurder van het varkenstransport kreeg een bekeuring.

Hij stelde de varkens in zijn vrachtwagen onnodig bloot aan de vrieskou, terwijl ze op weg waren naar het slachthuis, meldt het Korps landelijke politiediensten.

Agenten van de verkeerspolitie zagen op de A59 bij Terheijden (Noord-Brabant) dat de ventilatieschuiven van de oplegger open stonden. Buiten was het min zeven graden.

De oren en de huid van sommige varkens waren roodgevlekt, wat duidde op (aanstaande) bevriezingsverschijnselen. Een ingeschakelde dierenarts stelde vast dat zit zo niet kon.

Nadat hij de prent had gekregen, mocht de trucker met gesloten ventilatieopeningen verder naar de slachterij in België.
 

Aanrijding
Ander varkensleed was er dinsdag op de A67 bij Geldrop. Daar kantelde een vrachtwagen met varkens na een aanrijding. Of gladheid een rol heeft gespeeld, is nog onbekend.

Lees ook:
Varkenstransporteur tóch veroordeeld (5 november 2009)
Controle: 80 procent vlees- en veetransport oké (28 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over varkenstransporten

 

Reageer op dit artikel